петък, 8 юли 2011 г.

Пица "Casa Perfetta"

   Може би наистина обичам Италия, всяко ястие, което е италианско ми е любимо, абсолютно всяко.
    Знаете ли каква е историята на пицата, а че има дори закон за Традиционната италианска пица? Мисля, че първата е от Неопол и от там започва всичко наречено пица.
    Ако направя социологическо проучване, какъв процент от хората обичат пица, числото най-вероятно ще е 99,9...%, а аз ако трябва да говоря за себе си при мен е на 100%, защото това е едно от любимите ми ястия, мога да консумирам по всяко време и всякакъв вид.
    Толкова е вълнуващо да правиш пица, да замесиш тесто, да измислиш какъв вид плънка искаш този път, да я гледаш как се изпича и кашкавала се разлива навсякъде, олеле пак искам да направя!
    Съществуват толкова много видове пица, че е трудно да се избере любима, но винаги има фаворити.
    Тази, която ще ви представя е една от най-хубавите, които съм правила!
    Ако ще правите вкъщи пица, по възможност правете блата, няма нещо по-хубаво от това. Използвала съм всякакви видове купени блатове и теста, но домашното тесто е несравнимо, май някъде вече споменах, че обичам да работя с брашно.
    Ето я и нея!
   
    Пица "Casa Perfetta"



    Продукти:
    
    За тестото:


    300 гр. брашно и допълнително за доумесване и разточване
    2-3 с.л. зехтин
    1 с.л. суха мая
    1 ч.л. сол
    150 мл. вода
    олио за намазване

    За плънката:

    тук няма мерки, тук всичко е по-много:
    сръбска наденица /няма по-ароматна от нея/
    зелена пиперка
    хубав кашкавал
    риган
    розмарин
    черен пипер
    чубрица


    Пресяваме брашното и си правим кладенче, добавяме солта и маята. Тестото замесваме като постепенно добавяме водата, лесно е! Нека се получи меко и пухкаво тесто, поставете го в купа за да втаса /около 30-40 минути/.
    През това време подготвяме плънката.
    Намазваме си тавата и посипваме с брашно за да не ви се събира блата.
    Когато тестото втаса разточваме на форма каквато ни душа иска или каквато тава имаме.
    Моята тава е голяма, квадратна от тези, които са към печките, така че пренасям блата с помощта на точилката.
    Разнасяме доматеното пюре без ръбовете, поръсваме с риган и розмарин, следва наденицата и кашкавалчето, черното пиперче и чубрицата.
    Печем на 180-200 градуса докато кашкавала се запече.
    Готово е!



                                                              Облизвам си пръстите! Нека Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар